Wedstrijdverslag | Westergo 1 – TFS 1 |

TFS 1 start nieuwe jaar met winst

BOLSWARD – TFS start het jaar 2018 met een uitwedstrijd tegen Westergo 1 in Bolsward. Het is een tijdje terug dat de beide teams elkaar voor het laatst hebben getroffen in de competitie. Westergo mag dan weliswaar hekkensluiter zijn in de competitie, toch worden de meeste wedstrijden maar nipt verloren.

Voor TFS dus zaak om vanaf het begin ervoor te gaan en scherp uit de startblokken te komen. Via een vrije bal van Marrit Nijmeijer werd de 0-1 na drie minuten spelen op het scorebord gezet. Al snel werd duidelijk dat de ballen vandaag snel naar de 2,5 meter zouden gaan. Ook de 1-1 werd verzilverd via een vrije bal. Eén keer deze wedstrijd wist Westergo op voorsprong te komen via een strafworp, maar Monique Postma wist dit via afstand weer gelijk te trekken naar 2-2. Ook de andere beide dames, Baukje Visser en Jildou van der Vee, wisten tot scoren te komen wat de stand naar 4-4 bracht. Vanaf hier wist TFS door te zetten naar een ruimere voorsprong. Zo wisten de groenhemden met een 5-9 tussenstand de rust in te gaan.

Na rust werd de voorsprong gestaag uitgebouwd en konden de Kompenijsters nog een aantal mooie acties neerzetten. Via een goede uitgespeelde kans wist Marrit Nijmeijer de voorsprong van dubbele cijfers te noteren: 7-14. Met nog een afstandsschot van Wiltsje Siderius en een strafworp van Remko Laanstra werd er nog aan het doelpuntensaldo gewerkt. Het slotakkoord in de laatste minuut was voor Monique Postma met een afstandsschot. Dit bracht de eindstand op 7-17.

We zijn nu op de helft van de zaalcompetitie waar het vlaggenschip tot nu toe acht punten heeft weten te bemachtigen. Hierdoor staat TFS in de ranglijst op een keurige gedeelde vierde plaats in de 3e klasse C. Volgende week staat Deinum 1 op het programma. De wedstrijd zal om 15:40 uur van start gaan in Menaam.

 

Comments are closed.