Wedstrijdverslag | TFS start met twee punten in de derde klas

HOUTIGEHAGE – De eerste zaalwedstrijd van het nieuwe seizoen stond gepland voor De Kompenijsters op de gebruikelijke zaterdagavond. Afgelopen zaalseizoen is TFS kampioen geworden en daardoor gepromoveerd. Er wordt daardoor zowel op het veld als in de zaal geacteerd in de derde klasse. Het is behoorlijk graven voor we een wedstrijd tegenkomen tegen SF Deinum, voorheen TDK.

Wat vooraf gedacht werd, bleek ook al snel naar voren te komen in het scoreverloop. Beide ploegen gingen gelijk op in de strijd om de twee punten. Het bleef de eerste helft stuivertje wisselen. Voor SF Deinum bleek het eerst hun kant op te vallen, maar TFS gaf zich niet gewonnen. Elke keer wist Deinum één punt voor te komen, maar TFS maakte elke keer meteen weer gelijk. Zo werd het gat ook nooit groter dan twee doelpunten. De pauze werd dan ook ingegaan met een gelijke stand van 8-8.

De tweede helft wisten de gasten nog één keer de voorsprong te pakken, maar daarna wisten ze minutenlang niet tot scoren te komen. Via Jitze van der Vlugt en Monique Postma werd het 11-11 en bleef het tot het laatst spannend. Na de 12-11 van Wiltsje Siderius werd het beslissende gat van twee doelpunten gemaakt via Jildou van der Vee. SF Deinum wist meteen daarna nog wel de 14-13 te maken, maar daarna floot scheidsrechter Joop Bekkema voor het einde van de wedstrijd. Voor de neutrale toeschouwer was het wel een wedstrijd dat het aanzien meer dan waard was. De eerste twee verdiende punten voor TFS binnen zijn!

Comments are closed.