Wedstrijdverslag | TFS 1 – Westergo 1

TFS sluit zaalseizoen af met winst

HOUTIGEHAGE – Voor de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen kwam Westergo uit Bolsward op bezoek. Voor aanvang van dit duel stond er al niets meer op het spel. Westergo was al gedegradeerd en het vlaggenschip van TFS had zichzelf al veilig gespeeld in poule 3C. De uitwedstrijd werd met 7-17 gewonnen. Vandaag wilden De Kompenijsters dit verschil van tien doelpunten natuurlijk evenaren en het trouwe thuispubliek vermaken met een mooie wedstrijd.

Na de openingstreffer van de gasten uit Bolsward konden ze bijblijven tot 2-2. Hierna kwam TFS op gang en liep uit naar een 6-2 voorsprong. De dames waren deze wedstrijd goed op schot. De eerste helft werd afgesloten met twee doelpunten van Jildou van der Vee, een afstander en een uitstarter van Marrit Nijmeijer en in de slotseconden viel het zesde doelpunt van Monique Postma van afstand door de korf.

De tweede helft begon opnieuw met Marrit Nijmeijer die een doelpunt wist te verzilveren. Ook Jitze van der Vlugt wist in de tweede helft twee doelpogingen af te ronden. TFS hield steeds de ruime voorsprong en bleef zo werken aan het doelpuntensaldo. De laatste doelpoging werd door invaller Jilles de Vries benut na een mooie uitgespeelde kans. De wedstrijd eindigde met 23-12 in een mooie, ruime overwinning voor TFS.

Het vierde plekje in poule 3C is opgeëist door de selectie van TFS. Hiermee heeft het team van trainer/coach Evert Bron een keurig resultaat geboekt deze zaalcompetitie. De selectie kan zich nu weer gaan richten op de voorbereiding van het veld. Op zondag 1 april wordt de veldcompetitie hervat met een thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Koru 1 uit Uffelte. De wedstrijd start om 14:30 uur op sportpark ’t Trefpunt.

Comments are closed.