Wampex Drachtstercompagnie

Afgelopen vrijdag was het zover, de eerste editie van de mini wampex, voor jongeren vanaf 10 jaar. De 21 deelnemende teams, (120 deelnemers) moesten een afstand van ongeveer 14 km afleggen die opgedeeld was in 14 verschillende routes. Onderweg waren er 12 posten, waarvan er 9 bij een water oversteek stonden. In totaal hebben er meer dan 40 vrijwilligers meegewerkt om van de eerste editie een succes te maken.

De oversteken waren leuk en uitdagend, van een tokkelbaan, vlot, bootje tot palletbrug. De andere drie posten waren ingezet om de teams te misleiden. Zo is het de heks van Hans en Grietje gelukt om op één team na de deelnemers te lokken met een snoepje, hierdoor misten de teams een letter en kregen ze straftijd. Ook de zwervers die onderweg stonden joegen de deelnemers de stuipen op het lijf.

De doelstelling van de organisatie, om zoveel mogelijk jongeren in beweging te krijgen en te laten genieten van een nachtelijk avontuur, is ruimschoots geslaagd. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door gemeente-, sportbedrijf- en wampex Smallingerland.

Klik op de foto voor alle eindtijden

voor foto’s kijk onder het kopje foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *