TFS pakt verdiende en belangrijke punten in derby

DRACHTSTERCOMPAGNIE – Afgelopen zondag stond voor TFS de derby tegen OKO uit Opende op het programma. Voor beide ploegen ging het om belangrijke punten. OKO startte met 5 punten aan de wedstrijd, TFS met 6.

De Kompenijsters startten scherp aan de wedstrijd en zetten de stand snel op 2-0 door Sander van der Kuur en Monique Postma. OKO wist de stand nog op 2-1 te zetten, maar de groenhemden wisten de score uit te breiden naar 5-2. Vanaf dit moment werd er om en om gescoord, maar OKO bleef steeds tegen een achterstand aankijken. In de laatste fase van de eerste helft zakte TFS iets af. OKO nam hier dankbaar gebruik van en wist net voor rust voor het eerst de voorsprong te nemen: 8-10.

Meteen na rust trok TFS de stand weer gelijk tot 10-10, maar OKO werd op scherp gezet en zette de stand op 10-14. TFS moest op dit moment noodgedwongen wisselen doordat Jildou van der Vee ongelukkig ten val kwam.

Door een mooie onderschepping van Marcel van der Meulen in het andere vak, kon Monique Postma door een lange bal de kans fraai afmaken en het verschil terugbrengen naar 3. Dit bleek de ommekeer te zijn voor de eindfase. Waar TFS nog 6 maal wist te scoren, kon OKO hier nog maar 1 doelpunt tegenover zetten. De eindstand werd hiermee bepaald op 17-15 in het voordeel van De Kompenijsters.

Scores: Monique Postma 7, Jildou van der Vee, Wiltsje Siderius, Marcel van der Meulen allen 2, Marrit Nijmeijer, Annemiek van der Meulen, Sander van der Kuur, Reinder Louwes allen 1.

Comments are closed.