TFS 1 maakt het zichzelf moeilijk

DRACHTSTERCOMPAGNIE – Op eerste paasdag stond de eerste thuiswedstrijd op het veld op het programma. Tegenstander DES uit Norg is een gelijkwaardige ploeg. De uitwedstrijd werd in het voordeel van De Kompenijsters beslist met een stand van 17-19.

Beide teams staan voor aanvang van de wedstrijd op een gedeelde 5e plaats op de ranglijst met 6 punten. De wedstrijd begon veelbelovend toen Monique Postma binnen enkele seconden de 1-0 in de korf had liggen. Een heer van DES deed hetzelfde en ook zijn eerste schot ging door de korf. TFS wist de stand uit te breidden naar een 4-2 voorsprong. Na de 5-4 nam DES het initiatief over en moest TFS steeds in de achtervolging. Net voor rust werd door Baukje Visser de stand bepaald op 8-10.

TFS wist wat er op het spel stond en er werd dan ook meteen gewisseld om het tij te keren. TFS creëerde hierdoor meer kansen en rust maar wist niet genoeg te verzilveren om de voorsprong weer over te nemen. Na de 14-15 van invaller Wiepie Nijboer waren er nog 5 spannende minuten te spelen. Te gehaast spel en gebrek aan ervaring brak TFS op en in de laatste seconde wist DES zelfs nog de 14-16 te maken.

Scores: Monique Postma 4, Baukje Visser 2, Wiltsje Siderius 2, Jildou van der Vee (2), Marrit Nijmeijer, Wiepie Nijboer, Sander van der Kuur, Reinder Louwes allen 1.

Comments are closed.