Nieuws | Kangeroe’s

Even een berichtje van de kangoeroe’s.

Iedere veertien dagen dan is het op woensdagmiddag een drukte van belang in de gymzaal, het is dan tijd voor de jongste telgen van de vereniging, nl de kangoeroe klup.

Om 13.45uur trainen kinderen van groep 2,3 en 4 drie kwartier lang. Om 14.30uur komt de tweede groep, namelijk de peuters en groep 1. We doen tal van spelletjes die allemaal korfbal gerelateerd zijn. Soms gericht op bal vaardigheid, soms op motoriek en soms op team spelen. Maar het belangrijkste is het plezier in samen sporten. Iedere training heeft een thema waar we mee werken, zo hebben we verkeer gehad, kleuren, herfst, bosdieren enz.

Omdat het gratis en vrijblijvend is, is het iedere week weer een verassing hoeveel kinderen er komen, maar over het algemeen zijn er in de eerste groep rond de 7/8 kinderen ende tweede groep rond de 10/12 kinderen.

Voor woensdag 29 november had Sinterklaas ons gevraagd om de kinderen te laten oefenen voor Piet. Zo hebben ze getraind om over daken te lopen, door schoorstenen te kruipen, op daken te klimmen, kunstjes doen, met pakjes overgooien en cadeautjes door de schoorsteen gooien. Alle 28 kinderen zijn geslaagd en Sinterklaas kan over een paar jaar, rekenen op goede hulp Pieten.

Na afloop had Sint ons gevraagd de kids geen koekje, maar in het kader van gezond snoepen, een mandarijntje te geven, zo gezegd zo gedaan. Bij aankomst in de kleedkamer snapte ik waarom. Er waren Pieten geweest die de kinderen beloonden met wat lekkers in de schoen.Wat is het iedere keer weer heerlijk om aan het einde van de training, die voldane blije kindergezichtjes te zien.

De volgende kangoeroe training, woensdag 13 december, de laatste van dit jaar, staat in het teken van kerst ook dan zullen we de kinderen weer verassen met leuke nieuwe en bekende spelletje.

Mocht jullie zoon of dochter het ook leuk vinden om een keer in de veertiendagen lekker sportief bezig te zijn dan zijn ze welkom.

Groetjes Freke en Annemiek

Mocht uw kind op de foto staan en u heeft dit liever niet. Stuur dan een e-mail naar webmaster@kvtfs.nl. 

Comments are closed.