De dames van D2

De dames van D2, oftewel Femke, Renske, Wieke, Liona, Nynke en Zoë.

Waar deze dames vorig jaar nog E-tjes waren, zijn ze inmiddels D-pupillen. Dit betekent dat ze nu 2x25min spelen, oftewel 50 minuten korfballen! En dat is behoorlijk langer dan eerst, volgens sommigen.

De allereerste wedstrijd in deze formatie was tegen Wees Kwiek. In de stromende regen werd er verloren met 3-5. De lange zomervakantie heeft de dames geen goed gedaan en vele korfbalzaken waren al lang vergeten. Hoe ging een doorloopbal ook alweer? Bovenhands? Onderhands? Gelukkig hadden we de volgende trainingen de tijd om het geheugen weer op te frissen.

De tweede wedstrijd was thuis tegen Wordt Kwiek en werd dik gewonnen. Al werden vele kansen gemist, de wedstrijd werd afgefloten bij een eindstand van 15-2. De dames waren door het dolle heen, dit was hun record! Eén van de ouders had beloofd dat bij winst én dubbele cijfers hij het team zou trakteren op McDonalds. Zo gezegd, zo gedaan en de dames hebben heerlijk gesmuld van hun happy meal :).

De week na de dikke overwinning had Wordt Kwiek direct de kans op een revanche, maar hoewel de stand minder dik was, werd er toch weer gewonnen van deze ploeg (1-5).

De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen was op vrijdag 29 september tegen ODIS D1. Hoewel TFS het betere spel speelde, had het te veel kansen nodig om te scoren. Het was dan ook de tegenstander die op voorsprong kwam en tot tien minuten voor tijd leek het erop dat de dames het niet zouden redden. Ware het niet dat er in de laatste tien minuten een inhaalrace kwam met maar liefs 5 doelpunten en er na 50 minuten spelen een eindstand van 7-3 op het scorebord stond.

Op zaterdag 7 oktober werd er weer tegen Wees Kwiek gespeeld. De vorige keer werd verloren, zouden de dames nu kunnen winnen? Na een erg spannende wedstrijd die gelijk leek te eindigen was het helaas Wees Kwiek die het beslissende doelpunt maakte. Met een eindstand van 6-5 was deze ploeg dan ook kampioen.

De laatste wedstrijd van het veldseizoen werd gespeeld in Elsloo. ODIS D1 werd hier met 1-9 weggespeeld. De dames hebben goed samengespeeld en volgens één van de ouders was het “super om te zien”.

Al met al kunnen de dames terugkijken op een goed veldseizoen. Al klagen ze wel als ze als heer moeten spelen, ook al wordt er tegen een damesploeg gespeeld! Met een 2e plaats en mooi spel belooft dit veel goeds voor de zaalcompetitie.

Comments are closed.